Sopron a hűség, a bor és az egészség városa

Sopronban minden együtt van egy kellemes hétvégéhez, vagy akár a több napos kikapcsolódáshoz is: a történelmi emlékek, a gazdag kulturális élet, a jó bor és a felfedezésre csábító táj kínálta széles palettán bárki megtalálja az ízlésének megfelelő szórakozási lehetőséget.

Bármilyen céllal kelünk is útra, Sopron a lehetőségek városa.  Ha pihenni, kikapcsolódni szeretnénk a közeli gyógyvíz és a város épített öröksége hívogat, ha üzleti céllal látogatnánk a városba Ausztria közelsége és a város jól felkészült szálláshelyei biztosítják a nyugodt környezetet. A gyerekeknek a strand kínál önfeledt perceket, akik pedig aktívan pihennének lóhátra vagy kerékpárra pattanhatnak a közelben.

A történelem érintése

Sopron már a római kor, az államalapítás, a török dúlás és a Rákóczi-szabadságharc nyomait is magán viseli, építettek a közelben kastélyt az Esterházyak, építtetett itt vasutat Széchenyi és nyílt itt bányászati akadémia is. A „hűség városa" nevet végül a trianoni döntés után érdemelte ki a település. A z 1921-es népszavazáson Sopron úgy döntött, Magyarországhoz szeretne tartozni.

Még csak különösebben meg sem kell terveznünk az útvonalunkat: Sopron olyan gazdag történelmi emlékekben, hogy bármerre fordulunk, valamilyen érdekességgel találkozunk. A város egyik jelképe, a Tűztorony például római kori maradványokra épült, de a körerkélye már a reneszánsz terméke. A barokk-korból származó hagymakupolán egy kétfejű sast ábrázoló szélforgó ül – állítólag ha észak-déli irányba fordul, eső közeleg.

A barokk hangulatú belváros csodáit felsorolni is nehéz. A középkori zsinagóga és az Orsolya templom különös hangulatukkal csábítanak nézelődésre. A Kecske-templom környékét felfedezve a ferences szerzetesek egykori életébe nyerhetünk bepillantást, a Patika házban található múzeumban az orvoslás emlékeivel ismerkedhetünk meg,

További látnivalók:

Hal, bor és csokoládé

Ha magával ragadott bennünket a város hangulata, akkor sem kell elszakadunk a különleges környezettől, ha megéheznénk. Ha csak valami finomságra vágyunk cukrászdák, patinás hangulatú kávéházak és csokoládé műhely csalogatnak bennünket.

Ha kiadósabb lakomára vágynánk kiváló halételeket kóstolhatunk, vagy egy a helység híres borait fogyaszthatjuk a gondosan válogatott menü mellé.

Pihenés és kikapcsolódás

Sopron Lővéreknek nevezett városrésze hazánk egyik legkülönlegesebb hangulatú üdülőövezete. Szecessziós, nem ritkán százötven éves villák, verandás nyaralók, üdülőházak bújnak meg a hegyes-fás környezetben. Aki itt pihen meg, az nem csupán a hely elegáns hangulatát és a természet közelségét élvezheti: a Károlyi- és a Sörházdombi-kilátó kiváló célpontjai egy-egy kisebb kirándulásnak, az Erzsébet-kert és a Botanikus-kert pedig csendes, szép környezetben kínál pihenést.

A Lővér-fürdő a fenyves erdő nyugalmában úszómedencékkel és szaunákkal várja a felfrissülni vágyókat, nyáron pedig nyitott medencékkel és csúszdákkal biztosítja a strandhangulatot. Vidám a fürdés a Tómalom-fürdőben is: itt nyaranta akár vízibiciklire is pattanhatunk.

A gyerekeknek igazi élmény a nyári bobpálya vagy a Széchenyi Múzeumvasút, de billiárdozhatunk, extrémsportolhatunk és szurkolhatunk is a város sportlétesítményeiben.

További élmények:

Csak egy ugrás: